Paste cu vinete si dovlecel

de Anamaria7 in Spaghete, 26 Iun 2010 | 11025 vizualizari

 

Reteta e dupa o idee de-a Laurei Adamache, eu am adaugat si dovlecel si am schimbat condimentele :)

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecel potrivit
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • cimbru, oregano, busuioc (preferabil proaspete)
  • pasta de rosii (eu am folosit o pasta de rosii si ardei facuta in casa)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu vinete si dovlecel:

Vinata se taie fasii de cca 5cm lungime si 1,5cm grosime (sau cubulete, dupa preferinta), iar dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete. Se sareaza si se pipereaza si se lasa la scurs intr-o sita.

Intre timp se taie ceapa marunt si usturoiul in feliute.

Intr-o tigaie incinsa se rumenesc bine bucatile de vanata si dovlecel, apoi se aseaza la scurs pe un servet de hartie. In uleiul ramas se caleste usturoiul; cand e rumenit se scoate pentru ca daca nu se arde, se caleste ceapa, se adauga bucatile de vanata si dovlecel si din nou usturoiul. Se lasa inca putin la calit, apoi se adauga si pasta de rosii si condimentele.

Se potriveste de sare si piper si se serveste cu spaghete.

TIPS-URI

1

Eu le-am facut de post, dar sunt sigura ca daca razi putina branza/cascaval peste amestec sunt grozave :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu vinete si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste Carbonara